Curry yaki udon met veggie schnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Curry yaki udon met veggie schnitzel

met kroepoek

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

30 gram

Kroepoek met zeewier

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2362 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.6 g
Eiwitten10.9 g
Zout3.1 g

Instructies

1
  • Zet de verse udonnoedels in een pan net onder water en breng aan de kook.
  • Kook de noedels in 1 - 2 minuten beetgaar.
  • Giet daarna af maar bewaar 25 ml van het kookvocht per persoon.
2
  • Verhit ondertussen per persoon 1/2 el zonnebloem olie in de wok of hapjespan met deksel. 
  • (Roer)bak de Oosterse groentemix 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de gele currykruiden toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de noedels en de saus toe, en verhit 1 minuut. 
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 tl wittewijnazijn en 25 ml kookvocht. 
4
  • Snijd de vegetarische schnitzel in reepjes
  • Verdeel de yaki udon noedels over de borden.
  • Leg de schnitzelreepjes ernaast.
  • Serveer met de vegetarische kroepoek.