Curry yaki udon met veggie schnitzel

Curry yaki udon met veggie schnitzel

met kroepoek

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Vegetarian schnitzel

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

200 g

Vegetable mix

(Contains Soy May be present Celery)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

30 g

Krupuk with kelp

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2362 kJ
Calories565 kcal
Fat27.8 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate64.5 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein10.9 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Zet de verse udonnoedels in een pan net onder water en breng aan de kook.
  • Kook de noedels in 1 - 2 minuten beetgaar.
  • Giet daarna af maar bewaar 25 ml van het kookvocht per persoon.
2
  • Verhit ondertussen per persoon 1/2 el zonnebloem olie in de wok of hapjespan met deksel. 
  • (Roer)bak de Oosterse groentemix 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de gele currykruiden toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de noedels en de saus toe, en verhit 1 minuut. 
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 tl wittewijnazijn en 25 ml kookvocht. 
4
  • Snijd de vegetarische schnitzel in reepjes
  • Verdeel de yaki udon noedels over de borden.
  • Leg de schnitzelreepjes ernaast.
  • Serveer met de vegetarische kroepoek.