Plaattaart zalm en asperges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Plaattaart zalm en asperges

with puff pastry | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

500 gram

Witte asperges

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3725 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten58.1 g
waarvan verzadigd30.5 g
Koolhydraten63.8 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels9 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Grote pan of aspergepan
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

1
  • Peel the asparagus and trim off the tough ends. In a large pot or asparagus pan, bring plenty of water to a boil and cook the asparagus for 4 - 5 minutes, until slightly tender. Drain and set aside. 
  • Finely chop the parsley. 
  • Add the crème fraîche to a bowl and mix with the parsley. Season to taste with salt and pepper. 
  • Tear or pull apart the salmon into smaller pieces. 
2
  • Pat the asparagus dry with kitchen paper. 
  • Roll out the puff pastry and transfer to a parchment-lined baking sheet. 
  • Use a sharp knife to score a 1.5cm border from the edge of the pastry, being careful not to cut it all the way through. 
  • Spread the crème fraîche over the pastry while making sure not to cover the outlined border. 
  • Arrange the white asparagus and smoked salmon over the pastry. 
3
  • Bake the tart for 25 - 30 minutes, or until the pastry is golden and cooked through. 
  • Remove from the oven and allow to cool slightly. 
  • Transfer to a serving platter.