Je serveert dit gerecht met gekruid naanbrood. Samen met de smaakvolle dahl vormt dit de perfecte combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1.25 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½
Tomatenpuree
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
100 gram
Spinazie
65 gram
Paneer
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Limoen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
150 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.
Tip: Zorg dat je de peen echt goed klein snijdt, anders wordt deze niet gaar.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortel 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat eventuele klontjes oplossen. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.
Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Dep ondertussen de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 - 6 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout. Leg op een bord met keukenpapier.
Tip: Als je de paneer te lang bakt wordt hij droog.
Bak de naan 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de naan in punten. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng in een grote kom de koriander met het limoensap en roer de paneer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paneer met dressing vlak voor serveren toe aan de dahl en verwarm kort zodat de paneer wat zachter en warm wordt. Verdeel de dahl over kommen en serveer met de naanpunten.