Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade

De koudgerookte zalm en romige hollandaisesaus vormen de perfecte combinatie. En je zet dit heerlijke broodje al binnen 20 minuten op tafel!

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Koudgerookte zalm

50 gram

Hollandaisesaus

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Ei

5 gram

Verse bieslook

100 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)903 kcal
Energie (kJ)3780 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.2 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Steelpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, 6 minuten voor een zacht ei of 8 minuten voor een hard ei. Pel het ei. Schaaf de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf, of snijd in plakjes. Snijd de tomaat doormidden en in plakjes.

Aardappeltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes 8 - 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Schenk de hollandaisesaus in een steelpannetje en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Salade maken
3

Snijd de bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de tomaat, slamix, de komkommer en de helft van de bieslook.

Serveren
4

Snijd de broodjes open. Snijd het ei in plakjes. Besprenkel de broodjes met wat extra vierge olijfolie naar smaak. Leg daarop de zalm en het ei en verdeel daarover de hollandaisesaus. Maak af met zwarte peper en de overige verse bieslook. Serveer met de salade en de aardappeltjes ernaast.

Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.