De koudgerookte zalm en romige hollandaisesaus vormen de perfecte combinatie. En je zet dit heerlijke broodje al binnen 20 minuten op tafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Smoked salmon
50 g
Hollandaise sauce
1 piece
White demi-baguette
(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)
1 piece
Egg
5 g
Fresh chives
100 g
Potato rounds
½ piece
[Persian] cucumber
30 g
Lamb's lettuce
½ piece
Tomato
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, 6 minuten voor een zacht ei of 8 minuten voor een hard ei. Pel het ei. Schaaf de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf, of snijd in plakjes. Snijd de tomaat doormidden en in plakjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes 8 - 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Schenk de hollandaisesaus in een steelpannetje en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.
Snijd de bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de tomaat, slamix, de komkommer en de helft van de bieslook.
Snijd de broodjes open. Snijd het ei in plakjes. Besprenkel de broodjes met wat extra vierge olijfolie naar smaak. Leg daarop de zalm en het ei en verdeel daarover de hollandaisesaus. Maak af met zwarte peper en de overige verse bieslook. Serveer met de salade en de aardappeltjes ernaast.
Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.