Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade

De koudgerookte zalm en romige hollandaisesaus vormen de perfecte combinatie. En je zet dit heerlijke broodje al binnen 20 minuten op tafel!

Allergens:
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Smoked salmon

50 g

Hollandaise sauce

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

1 piece

Egg

5 g

Fresh chives

100 g

Potato rounds

½ piece

[Persian] cucumber

30 g

Lamb's lettuce

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories903 kcal
Energy (kJ)3780 kJ
Fat46 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate83 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Saucepan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, 6 minuten voor een zacht ei of 8 minuten voor een hard ei. Pel het ei. Schaaf de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf, of snijd in plakjes. Snijd de tomaat doormidden en in plakjes.

Aardappeltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes 8 - 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Schenk de hollandaisesaus in een steelpannetje en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Salade maken
3

Snijd de bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de tomaat, slamix, de komkommer en de helft van de bieslook.

Serveren
4

Snijd de broodjes open. Snijd het ei in plakjes. Besprenkel de broodjes met wat extra vierge olijfolie naar smaak. Leg daarop de zalm en het ei en verdeel daarover de hollandaisesaus. Maak af met zwarte peper en de overige verse bieslook. Serveer met de salade en de aardappeltjes ernaast.

Tip: Wist je dat zalm essentiële vetzuren bevat zoals omega 3? Deze moet je uit je voeding opnemen want je lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Je krijgt al voldoende omega-3 binnen als je 1 keer per week vis eet, bij voorkeur vette vis zoals haring of zalm.