DO NOT USE Groene risotto met ham en spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
DO NOT USE Groene risotto met ham en spinaziepesto

DO NOT USE Groene risotto met ham en spinaziepesto

met gegrilde courgette, citroen en vers basilicum

Risottorijst is zeer geschikt voor dit gerecht omdat de korrels meer zetmeel bevatten dan andere rijstsoorten. Dit zorgt voor een extra romige structuur.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Courgette

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

3 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten70.6 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten15.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let je op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met kokend water, of gebruik natriumarme bouillon.

Courgette roosteren
2

Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de courgette met per persoon: 3/4 tl gedroogde oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Pesto maken
4

Snijd de citroen in 8 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een hoge kom. Voeg de helft van de spinazie, de helft van de geraspte kaas, de hele takjes basilicum en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto (zie Tip).

Tip: Voeg naar smaak extra water toe om de pesto naar de gewenste dikte te krijgen.

Snijden en risotto afmaken
5

Snijd de achterhamplakken in blokjes. Meng, wanneer de risotto klaar is, de overige kaas, spinazie en de achterhamblokjes door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de courgetteplakjes bovenop de risotto. Verdeel de pesto naar smaak over de risotto en de courgette. Serveer met de overige citroenpartjes.

Tip: Spinazie is een groene held die zorgt voor gezonde spieren, botten en bloeddruk én een energiek gevoel!