Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met extra portie kabeljauwfilet

Vis moet zwemmen en dat gaat vast goed lukken in je zelfgemaakte botersaus. De saus is als een jus en daardoor minder zwaar dan een klassieke botersaus. Wel zo fijn, want nu houd je genoeg ruimte over voor de heerlijke, licht zoete, parelcouscous met peen en frisse tomaat. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

0.63 stuk(s)

Paarse wortel

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

65 gram

Parelcouscous

15 gram

Sultana rozijnen

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

140 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1993 kJ
Energie (kcal)476 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten10.2 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels6.5 g
Eiwitten45.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paarse wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

Groenten in de oven
2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de wortel in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 65 gram parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Saus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakvet en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige peterselie. Leg de kabeljauw erop en schenk de saus erover.