Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous
Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Double protein - Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met extra portie kabeljauwfilet

Vis moet zwemmen en dat gaat vast goed lukken in je zelfgemaakte botersaus. De saus is als een jus en daardoor minder zwaar dan een klassieke botersaus. Wel zo fijn, want nu houd je genoeg ruimte over voor de heerlijke, licht zoete, parelcouscous met peen en frisse tomaat. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

0.63 piece

Purple carrot

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

65 g

Giant couscous

15 g

Sultanas

2 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

140 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)1993 kJ
Calories476 kcal
Fat27.7 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate10.2 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein45.5 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de paarse wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

Groenten in de oven
2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de wortel in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 65 gram parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Saus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakvet en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige peterselie. Leg de kabeljauw erop en schenk de saus erover.