Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Garnalen

25 gram

Panko paneermeel

¼ stuk(s)

Venkel

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Witte tortilla

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)148 kcal
Energie (kJ)618 kJ
Vetten12.5 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten6.2 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels2.2 g
Eiwitten1.1 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de mayonaise, peper en zout.
  • Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.
  • Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.
  • Garneer met venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?