Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.25 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
240 stuk(s)
Varkenshaaspuntjes
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Gesneden spitskool
3 stuk(s)
Bruine tortilla
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
1.5 tl
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.
Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1/2 el extra honing per persoon toe aan de marinade.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de paprika. Snijd de groene peper fijn en de paprika in blokjes.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.
Tip: Let op, de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.
Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Je voelt je dus eerder en langer verzadigd voelt en het draagt bij aan een sterk afweersysteem en gezond cholesterolgehalte.