Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

met spitskool, zoetzure komkommer en gomasio

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

240 stuk(s)

Varkenshaaspuntjes

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)290 kcal
Energie (kJ)1212 kJ
Vetten14.2 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten30.5 g
waarvan suikers27 g
Vezels5.8 g
Eiwitten7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan 1/2 el extra honing per persoon toe aan de marinade.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de paprika. Snijd de groene peper fijn en de paprika in blokjes.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.

Tip: Let op, de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Je voelt je dus eerder en langer verzadigd voelt en het draagt bij aan een sterk afweersysteem en gezond cholesterolgehalte.