Libanees eten kenmerkt zich door het gebruik van verse ingrediënten en kruiden. Tabouleh is dan ook typisch Libanees en bestaat onder andere uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. Je serveert er frisse little gem bij, deze is speciaal voor ons geplant en geoogst. Houd je nog tabouleh over? Heerlijk voor de lunch de volgende dag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bulgur
½ stuk(s)
Ui
220 gram
Kipgyros
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Citroen
4.95 gram
Verse krulpeterselie & munt
½ head
Romaine
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.
Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium, zie fun facts
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Haal per persoon 2 of 3 hele blaadjes van de romaine en bewaar apart. Snijd de overige sla klein.
Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden romaine sla, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 2 of 3 blaadjes romaine sla op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de slablaadjes op de borden en serveer de rest erbij.