Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh
Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh

Double protein (NL) - Kipgyros met kruidige tabouleh

met romaine sla en verse kruiden

Libanees eten kenmerkt zich door het gebruik van verse ingrediënten en kruiden. Tabouleh is dan ook typisch Libanees en bestaat onder andere uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. Je serveert er frisse little gem bij, deze is speciaal voor ons geplant en geoogst. Houd je nog tabouleh over? Heerlijk voor de lunch de volgende dag.

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Bulgur

½ piece

Onion

220 g

Chicken gyros

½ sachet(s)

Ground cumin

1 piece

Tomato

¼ piece

Lemon

4.95 g

Fresh curly parsley & mint

½ head

Romaine lettuce

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)574 kJ
Calories137 kcal
Fat8.1 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate12.9 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein3.8 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium, zie fun facts

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden en persen
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Little gem snijden
4

Haal per persoon 2 of 3 hele blaadjes van de romaine en bewaar apart. Snijd de overige sla klein.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden romaine sla, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg per persoon 2 of 3 blaadjes romaine sla op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de slablaadjes op de borden en serveer de rest erbij.