Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika

Double protein (NL) - Kippendijfilet met gepofte paprika

met rijst en feta

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Kippendijfilet

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

0.17 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1705 kJ
Energie (kcal)407 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten15.7 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels8.4 g
Eiwitten8.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 175 ml water per persoon in een pan en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: De garingstijd kan langer zijn als je een combimagnetron gebruikt. Wil je niet langer wachten? Snijd de paprika dan in kleinere stukken.

Kip op smaak brengen
2

Pers ondertussen de citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1 el olijfolie per persoon en 2 tl Mexicaanse kruiden per persoon.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

Kip garen
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door (zie TIP).

Tip: Hoe snel de rijst de bouillon opneemt, is sterk afhankelijk van de grootte van de pan. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droog wordt.

Smaakmakers bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.