The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 piece
Red bell pepper
¼ piece
Lemon
4 piece
Chicken thigh fillet
1 sachet(s)
Mexican-style spices
85 g
White long grain rice
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
0.17 piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 175 ml water per persoon in een pan en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.
Tip: De garingstijd kan langer zijn als je een combimagnetron gebruikt. Wil je niet langer wachten? Snijd de paprika dan in kleinere stukken.
Pers ondertussen de citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1 el olijfolie per persoon en 2 tl Mexicaanse kruiden per persoon.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.
Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door (zie TIP).
Tip: Hoe snel de rijst de bouillon opneemt, is sterk afhankelijk van de grootte van de pan. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droog wordt.
Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.