Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen

Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Aardappelen

0.51 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2070 kJ
Energie (kcal)495 kcal
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels20.4 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezond bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je... zie fun facts

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zout-inname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Mais snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep afmaken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Tip: Let jij niet op je calorie-inname? Gebruik dan 125 ml kokosmelk per persoon.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.