Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen
Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen

Double protein - Romige aardappelsoep met garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

200 g

Potatoes

0.51 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Bay leaf

½ piece

Corn on the cob

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

160 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

100 milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2070 kJ
Calories495 kcal
Fat16.4 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate52.6 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber20.4 g
Protein31.8 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezond bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je... zie fun facts

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zout-inname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Mais snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep afmaken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Tip: Let jij niet op je calorie-inname? Gebruik dan 125 ml kokosmelk per persoon.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.