Double protein - Snelle wokschotel met dubbele portie kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Snelle wokschotel met dubbele portie  kipfiletreepjes

Double protein - Snelle wokschotel met dubbele portie kipfiletreepjes

met udonnoedels, cashewnoten en een gebakken ei

Gomasio is een Japanse smaakmaker van voornamelijk gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met wittekool

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Gekruide kipfiletreepjes

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)440 kcal
Energie (kJ)1841 kJ
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten56.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels8 g
Eiwitten10.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groente bakken
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Tip: In de groentemix zit Chinese kool. Deze groente is rijk aan calcium, vitamine C en foliumzuur. Foliumzuur geeft je een fit en energiek gevoel.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Tip: In dit gerecht rasp je zowel de knoflook als de gember - dat is lekker efficiënt! Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken of de knoflook fijnsnijden.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio. 

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is onder andere essentieel voor een goede werking van het afweersysteem.