Gomasio is een Japanse smaakmaker van voornamelijk gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Oosterse wokmix
gram
Groentemix met wittekool
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Gekruide kipfiletreepjes
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Tip: In de groentemix zit Chinese kool. Deze groente is rijk aan calcium, vitamine C en foliumzuur. Foliumzuur geeft je een fit en energiek gevoel.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp (zie TIP). Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Tip: In dit gerecht rasp je zowel de knoflook als de gember - dat is lekker efficiënt! Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken of de knoflook fijnsnijden.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is onder andere essentieel voor een goede werking van het afweersysteem.