Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met paprika en sojabonen als extra

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gerst
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)625 kcal
Energie (kJ)2617 kJ
Vetten21.6 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten35 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Kleine kom
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, de sojasaus, de gember en de knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van? Voeg dan niet teveel in één keer toe.