Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met paprika en sojabonen als extra

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Barley
Egg
Gluten
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

¼ piece

Onion

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

50 g

Edamame

(Contains Soy)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories625 kcal
Energy (kJ)2617 kJ
Fat21.6 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate68.1 g
Sugar24.7 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein35 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Small Bowl
Salad Bowl
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, de sojasaus, de gember en de knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet zo van? Voeg dan niet teveel in één keer toe.