Double veggie + Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie + Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Double veggie + Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met extra portie feestelijke groente

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Graffiti aubergine

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte pecorino DOP

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)601 kcal
Energie (kJ)2516 kJ
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten20.4 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten10.1 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de gewone en de graffiti aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in plakken.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof.
Penne koken
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met de bloem.
  • Verhit 2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne per persoon en de helft van de pecorino. Van wat je overhoudt maak je de volgende dag een salade.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en champignons 4 minuten. Voeg de grofgesneden tomatenmix toe en bak nog 3 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes door.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.
  • Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.