Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse salie
150 gram
Pompoenblokjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Peer
125 gram
Gekookte rode bieten
65 gram
Rode cherrytomaten
20 gram
Rucola
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Zonnebloempitten
2 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.
Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.
Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snijd de voorgekookte rode biet in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de rucola, peer, rode biet, cherrytomaten en walnootstukjes met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Peer is niet alleen lekker, maar bevat ook nog eens bijzonder veel vezels: één peer bevat al ongeveer 1/6 van de ADH! Een goede toevoeging aan je maaltijd dus.
Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de salade.