Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2.5 g

Fresh sage

150 g

Diced pumpkin

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

½ piece

Pear

125 g

Pre-cooked beetroot

65 g

Red cherry tomatoes

20 g

Arugula

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

2 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories943 kcal
Energy (kJ)3947 kJ
Fat63 g
Saturated Fat29.2 g
Carbohydrate66.9 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein18.6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Salade maken
5

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snijd de voorgekookte rode biet in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de rucola, peer, rode biet, cherrytomaten en walnootstukjes met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Peer is niet alleen lekker, maar bevat ook nog eens bijzonder veel vezels: één peer bevat al ongeveer 1/6 van de ADH! Een goede toevoeging aan je maaltijd dus.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de salade.