Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto
Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto

Double veggie - Platbroodpizza met groene pesto

met extra portie tomaat-komkommersalade en olijven

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Scheur de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

125 g

Mushrooms

2 piece

Lebanese flatbread

50 g

Green pesto

0.48 bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

20 g

Arugula

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

30 g

Arugula & lamb's lettuce

15 g

Leccino olives

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories431 kcal
Energy (kJ)1804 kJ
Fat35.6 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate9 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein15.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snipper de sjalot. 
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Wist je dat champignons schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in champignons veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen. Een vitamine die voor vegetariërs en vooral veganisten extra aandacht vereist.

Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel de champignons erover en scheur de buffelmozzarella klein boven de platbroden. 
Platbroodpizza's bakken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven.
  • Meng de gemengde salade, komkommer, pruimtomaat en olijven in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.
  • Serveer de salade erbij.