Double Veggie - Roerei met tomaat en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double Veggie - Roerei met tomaat en feta

Double Veggie - Roerei met tomaat en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

3 stuk(s)

Tomaat

0.16 bosje(s)

Bosui

80 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3699 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten62.5 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten55.8 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13.7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Wok
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon voor de salade.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en 2 tomaten per persoon toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Tip: Ei is rijk aan vitamine D, eentje die een gemiddeld persoon te weinig binnenkrijgt. Zeker in de winder als we weinig zon zien. Het zit in weinig producten, terwijl het hard nodig is voor.. zie ffacts

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.