Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
[Persian] cucumber
3 piece
Tomato
0.16 bunch
Scallions
80 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
g
Feta
(Contains Milk)
40 g
Mesclun
4 piece
Egg
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon voor de salade.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en 2 tomaten per persoon toe.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.
Tip: Ei is rijk aan vitamine D, eentje die een gemiddeld persoon te weinig binnenkrijgt. Zeker in de winder als we weinig zon zien. Het zit in weinig producten, terwijl het hard nodig is voor.. zie ffacts
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.