Double Veggie - Roerei met tomaat en feta
Double Veggie - Roerei met tomaat en feta

Double Veggie - Roerei met tomaat en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

[Persian] cucumber

3 piece

Tomato

0.16 bunch

Scallions

80 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Mesclun

4 piece

Egg

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3699 kJ
Calories884 kcal
Fat62.5 g
Saturated Fat21.1 g
Carbohydrate55.8 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein24 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de feta en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon voor de salade.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en 2 tomaten per persoon toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Tip: Ei is rijk aan vitamine D, eentje die een gemiddeld persoon te weinig binnenkrijgt. Zeker in de winder als we weinig zon zien. Het zit in weinig producten, terwijl het hard nodig is voor.. zie ffacts

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.