Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra

FLAG: Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten? Deze antioxidant beschermt jouw lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine tortilla

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)554 kcal
Energie (kJ)2319 kJ
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten16.6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Keukenpapier
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1 cm dik.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Ook bevatten ze veel vitaminen; wel 4 tot 5x meer vitamine E dan elke andere peulvrucht. Vitamine E versterkt je weerstand.

Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.

Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng in een andere kom de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.
  • Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels en calcium? De vezels komen voornamelijk van de groenten, de bruine tortilla's en de kikkererwten.

Serveren
4
  • Doe de feta, bladpeterselie, avocado en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Leg de gegrilde aubergine op een schaal.
  • Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.

Tip: Vezels zijn van belang voor een goede werking van de darmen. Dit draagt bij aan een gezond energielevel, een sterk afweersysteem en een lager risico op hart en vaatziekten.