Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
0.99 tl
Paprikapoeder
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.
Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.
Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de croutons toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.
Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.