Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 piece
Garlic
2 piece
Tomato
35 g
Semi-dried tomatoes
0.99 teaspoon
Ground paprika
125 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Poppyseed roll
¼ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Grated mature cheese
25 g
Organic sour cream
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 piece
Low sodium vegetable stock cube
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.
Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.
Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de croutons toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.
Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.