Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3159 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Tomaten koken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en de Siciliaanse kruidenmix 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, mini-romatomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons maken
3

Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4

Voeg 1 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.