Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
⅓ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
100 gram
Mini-romatomaten
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zonnebloemolie
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en de Siciliaanse kruidenmix 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, mini-romatomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.
Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.
Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.
Voeg 1 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.