Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

2 piece

Tomato

30 g

Semi-dried tomatoes

⅓ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

100 g

Mini Roma tomatoes

1 piece

Poppyseed roll

¼ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated mature cheese

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories755 kcal
Energy (kJ)3159 kJ
Fat45 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate62 g
Sugar25 g
Dietary Fiber11 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Tomaten koken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en de Siciliaanse kruidenmix 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten, mini-romatomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons maken
3

Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4

Voeg 1 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.