Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

15 ml

Basilicumcrème met citroen

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6616 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten105 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10 g
Vezels7 g
Eiwitten80 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Salsa en mayo maken
2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

Hamburger bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut 2/3 van de grana padano over de burgers.

Serveren
4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.