Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Rode peper
40 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
2 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
85 gram
Zilvervliesrijst
2 tl
Bruine suiker
2.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom,zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.
Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.