Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet
Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Broccoli

1 unit

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

1 unit

Rode peper

40 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

85 g

Zilvervliesrijst

Not included in your delivery

2 teaspoon

Bruine suiker

2.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2994 kJ
Calories716 kcal
Fat34 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate77 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11 g
Protein14 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom,zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.