Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof

Duitse biefstuk met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en salade van appel en veldsla in mosterddressing

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels10.3 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, bijvoorbeeld - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Witloof bakken
2
  • Snijd de onderkant van de witlofstronken af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
  • Snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 2 - 3 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe.
  • Roerbak het witlof nog 3 - 4 minuten op hoog vuur, of tot het beetgaar en lichtbruin is (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van de witloof tegen.

Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de Duitse biefstuk 2 - 3 minuten per kant (zie Tip) 
  • Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: De burger mag nog roze zijn vanbinnen. 

Serveren
4
  • Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing.
  • Verdeel de krieltjes, burger en het witlof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.