Duitse biefstuk met geroosterde paarse spitskool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met geroosterde paarse spitskool

Duitse biefstuk met geroosterde paarse spitskool

met aardappelpuree en cranberryjus

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Paarse spitskool

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2754 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers16 g
Vezels1.7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Paarse spitskool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paarse spitskool in de lengte in 4 parten. Laat de kern van de spitskool eraan zodat de spitskool niet uit elkaar valt. Leg de spitskool met de kern naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de spitskool 25 - 35 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Controleer of de paarse spitskool gaar is door er met een vork in te prikken. Gaat dat gemakkelijk? Dan is hij klaar!

Aardappelen koken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Jus maken
3

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 8 - 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Voeg eventueel het bakvet van het vlees toe aan de cranberryjus voor meer smaak.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en leg de geroosterde paarse spitskool erop. Leg de Duitse biefstuk ernaast en schenk de cranberryjus erover. Garneer het gerecht met de bladpeterselie.