Duitse biefstuk met zwarte pepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

met opbakaardappelen en groene salade

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwartepepersaus

250 gram

Voorgegaarde opbakaardappelen

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

4 ml

Olijfolie met citroen

5 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)673 kcal
Energie (kJ)2817 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de opbakaardappelen toe en bak in 13 - 15 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg in de laatste minuut 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om.

Salade maken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Vlees bakken
3

Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan, bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus gedurende 1 minuut op middelhoog vuur in dezelfde pan.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de rode ui en Duitse biefstuk dan over twee koekenpannen.

Serveren
4

Serveer de Duitse biefstuk op de borden en verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de opbakaardappelen ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.