Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Peppercorn sauce
250 g
Pre-cooked baking potatoes
1 piece
Steak haché
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
Red onion
¼ sachet(s)
Mexican-style spices
½ piece
[Persian] cucumber
4 milliliters
Lemon-infused olive oil
5 g
Pumpkin seeds
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de opbakaardappelen toe en bak in 13 - 15 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg in de laatste minuut 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan, bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus gedurende 1 minuut op middelhoog vuur in dezelfde pan.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de rode ui en Duitse biefstuk dan over twee koekenpannen.
Serveer de Duitse biefstuk op de borden en verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de opbakaardappelen ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.
Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.