Duitse biefstuk met zwarte pepersaus
Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

Duitse biefstuk met zwarte pepersaus

met opbakaardappelen en groene salade

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Peppercorn sauce

250 g

Pre-cooked baking potatoes

1 piece

Steak haché

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Red onion

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

5 g

Pumpkin seeds

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories673 kcal
Energy (kJ)2817 kJ
Fat36 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate55 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de opbakaardappelen toe en bak in 13 - 15 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg in de laatste minuut 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om.

Salade maken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Vlees bakken
3

Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan, bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus gedurende 1 minuut op middelhoog vuur in dezelfde pan.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de rode ui en Duitse biefstuk dan over twee koekenpannen.

Serveren
4

Serveer de Duitse biefstuk op de borden en verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de opbakaardappelen ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.