Eenpans tomatenrijst met doradefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpans tomatenrijst met doradefilet

Eenpans tomatenrijst met doradefilet

met citroen en peterselie

Peterselie bevat veel verschillende voedingsstoffen, waaronder magnesium, calcium, kalium en vitamine A, K en C!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten30.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. 
  • Voeg de rijst toe en bak 1 minuut verder.
  • Blus af met de wittewijnazijn.
Rijst koken
2
  • Voeg de cherrytomaten toe, giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Laat de rijst, afgedekt, 8 minuten koken. De rijst hoeft nog niet gaar te zijn. Roer regelmatig door.
Mengen
3
  • Rasp de citroen en snijd in partjes. 
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de citroenrasp, het gerookt paprikapoeder, de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie.
  • Halveer de vis, leg in de kom en bedek met de olie.
Serveren
4
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout. 
  • Leg de vis erbovenop en bedek hem met de rijst. Stoom 4 minuten, of tot de vis gaar is.
  • Serveer de rijst in kommen en leg de vis erop.
  • Garneer met de peterselie en de citroenpartjes.