Eenpans tomatenrijst met doradefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpans tomatenrijst met doradefilet

Eenpans tomatenrijst met doradefilet

met citroen en peterselie

.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

180 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels8.7 g
Eiwitten30.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

.Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten, 
  • Voeg dan de rijst toe en bak 1 minuut.
  • Blus af met de wittewijnazijn.
Rijst koken
2
  • Voeg de cherrytomaat toe, giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook laat de rijst, afgedekt, 8 minuten koken. De rijst hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Roer regelmatig door.
.
3
  • Rasp de citroen en snijd in partjes. 
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de citroenschil, het gerookt paprikapoeder, de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie.
  • Halveer de vis, leg in de kom en bedek met de olie.
Serveren
4
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout. 
  • Leg de vis bovenop en bedek hem met de rijst. Stoom gedurende 4 minuten, of tot de vis gaar is.
  • Serveer de rijst in kommen en leg er de vis op.
  • Garneer met de peterselie en de citroenpartjes.