Eenpans tomatenrijst met doradefilet
Eenpans tomatenrijst met doradefilet

Eenpans tomatenrijst met doradefilet

met citroen en peterselie

Peterselie bevat veel verschillende voedingsstoffen, waaronder magnesium, calcium, kalium en vitamine A, K en C!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ can

Tinned cherry tomatoes

75 g

Jasmine rice

¼ piece

Lemon

1 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Onion

1.5 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

180 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat26 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein30.4 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. 
  • Voeg de rijst toe en bak 1 minuut verder.
  • Blus af met de wittewijnazijn.
Rijst koken
2
  • Voeg de cherrytomaten toe, giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Laat de rijst, afgedekt, 8 minuten koken. De rijst hoeft nog niet gaar te zijn. Roer regelmatig door.
Mengen
3
  • Rasp de citroen en snijd in partjes. 
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de citroenrasp, het gerookt paprikapoeder, de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie.
  • Halveer de vis, leg in de kom en bedek met de olie.
Serveren
4
  • Breng de rijst op smaak met peper en zout. 
  • Leg de vis erbovenop en bedek hem met de rijst. Stoom 4 minuten, of tot de vis gaar is.
  • Serveer de rijst in kommen en leg de vis erop.
  • Garneer met de peterselie en de citroenpartjes.