Eenpanspasta kip Alfredo
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Gemarineerde kipfiletreepjes

½ unit

Knoflookteen

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

90 g

Penne

(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)

200 g

Broccoli

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)3736 kJ
Calories893 kcal
Fat45 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate70 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber9 g
Protein46 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.

.
2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

.
3

Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

.
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.