Eenpanspasta kip Alfredo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

180 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)336 kcal
Energie (kJ)1405 kJ
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten5.9 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels5.6 g
Eiwitten7.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. 
Saus maken
2
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan (ZIE TIP). Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. 
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g penne per persoon en 50 ml slagroom. De overige penne kun je gebruiken in een pastasalade voor lunch en de slagroom kan in een soep.

Mengen
3
  • Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. 
  • Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3e van de Italiaanse kaas door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.