topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

180 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)901 kcal
Energie (kJ)3770 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Saus maken
2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kippenbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: 1. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne en 50 ml slagroom per persoon. De overige penne kun je de volgende dag gebruiken in een pastasalade en de slagroom kan in een soep. 2. Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.

Mengen
3

Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

Serveren
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.