Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipfiletreepjes met grillkruiden
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Penne
180 gram
Broccoli
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Ui
¾ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kippenbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Tip: 1. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne en 50 ml slagroom per persoon. De overige penne kun je de volgende dag gebruiken in een pastasalade en de slagroom kan in een soep. 2. Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.
Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.