Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
100 g
Chicken breast strips with BBQ spices
100 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
90 g
Penne
180 g
Broccoli
25 g
Grated Italian cheese
½ piece
Onion
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
200 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kippenbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Tip: 1. Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram penne en 50 ml slagroom per persoon. De overige penne kun je de volgende dag gebruiken in een pastasalade en de slagroom kan in een soep. 2. Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.
Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.