Eenpansspaghetti met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas en verse oregano en basilicum.

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Roomkaas

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse basilicum en oregano

25 gram

Parmigiano Reggiano DOP

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2700 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.8 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 250 ml bouillon per persoon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Pasta koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Voeg de tomaatblokjes, passata, Siciliaanse kruiden en bouillon toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenroomkaas maken
3

Snijd de oregano en het basilicum fijn. Meng in een kleine kom de helft van de oregano en met de helft van het basilicum en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de spaghetti in diepe borden. Garneer met de kruidenroomkaas, de geraspte parmigiano reggiano, de overige oregano en het overige basilicum.