Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas en verse oregano en basilicum.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Spaghetti
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Roomkaas
1 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
5 gram
Verse basilicum en oregano
25 gram
Parmigiano Reggiano DOP
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Bereid 250 ml bouillon per persoon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Voeg de tomaatblokjes, passata, Siciliaanse kruiden en bouillon toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de oregano en het basilicum fijn. Meng in een kleine kom de helft van de oregano en met de helft van het basilicum en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spaghetti in diepe borden. Garneer met de kruidenroomkaas, de geraspte parmigiano reggiano, de overige oregano en het overige basilicum.