Eenpansspaghetti met tomatensaus
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas en verse oregano en basilicum.

Tags:
Veggie
One-Pot Dish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

100 g

Passata

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

40 g

Cream cheese

1 piece

Tomato

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh basil & oregano

25 g

Parmigiano Reggiano DOP

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories645 kcal
Energy (kJ)2700 kJ
Fat26 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate78 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 250 ml bouillon per persoon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Pasta koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Voeg de tomaatblokjes, passata, Siciliaanse kruiden en bouillon toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenroomkaas maken
3

Snijd de oregano en het basilicum fijn. Meng in een kleine kom de helft van de oregano en met de helft van het basilicum en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de spaghetti in diepe borden. Garneer met de kruidenroomkaas, de geraspte parmigiano reggiano, de overige oregano en het overige basilicum.