Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes

Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes

met gemengde salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wildzwijnworstje met emmentaler

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2837 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers6 g
Vezels8.5 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnworst in 10 minuten rondom bruin. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af.

Tip: Tip 1: Prik de worst aan beide kanten in vóór het bakken. Zo loopt de kaas er in de pan uit, om vervolgens een krokant kaaskorstje te vormen. Tip 2: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg dan de pesto pas in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes op smaak brengen
3

Leg de wildzwijnworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de wildzwijnworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met wildzwijnworst. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.