Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Wildzwijnworstje met emmentaler
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Slamix met erwtenscheuten
15 gram
Pesto genovese
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnworst in 10 minuten rondom bruin. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af.
Tip: Tip 1: Prik de worst aan beide kanten in vóór het bakken. Zo loopt de kaas er in de pan uit, om vervolgens een krokant kaaskorstje te vormen. Tip 2: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg dan de pesto pas in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.
Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Leg de wildzwijnworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de wildzwijnworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met wildzwijnworst. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.