Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes
Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes

Emmentaler-wildzwijnworstje met pestokrieltjes

met gemengde salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wild boar sausage with Emmental

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ piece

Yellow bell pepper

1 piece

Tomato

40 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

15 g

Green pesto

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories678 kcal
Energy (kJ)2837 kJ
Fat48 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate41 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Worst bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnworst in 10 minuten rondom bruin. Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten en giet af.

Tip: Tip 1: Prik de worst aan beide kanten in vóór het bakken. Zo loopt de kaas er in de pan uit, om vervolgens een krokant kaaskorstje te vormen. Tip 2: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg dan de pesto pas in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes op smaak brengen
3

Leg de wildzwijnworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de wildzwijnworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met wildzwijnworst. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.