In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Tarwe)
15 gram
Geraspte belegen kaas
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
7.5 ml
Basilicumcrème met citroen
25 gram
Biologische zure room
200 gram
Italiaanse groentemix
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg het kipgehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog 3 - 4 minuten rustig door. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de tortilla's met de saus, vouw ze dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer de basilicum-roomsaus ernaast.
Tip: Deze tortilla's zijn nieuw in je box. Ze zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor en B-vitamines. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol, bloedsuikerspiegel.