In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Wholewheat tortilla
(Contains Wheat)
15 g
Grated mature cheese
¼ pack
Chopped tomatoes
1 piece
Garlic
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
7.5 milliliters
Basil crème with lemon
25 g
Organic sour cream
200 g
Italian vegetable mix
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg het kipgehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog 3 - 4 minuten rustig door. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de tortilla's met de saus, vouw ze dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer de basilicum-roomsaus ernaast.
Tip: Deze tortilla's zijn nieuw in je box. Ze zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor en B-vitamines. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol, bloedsuikerspiegel.